Hjälparbete

Loppan strävar inte bara efter att erbjuda unika och kvalitativa varor till sina kunder, utan vi brinner också för att göra en positiv skillnad i världen runt omkring oss genom att främja återbruk och hållbarhet.

Vilket ger oss möjlighet att fortsätta vårt arbete med hjälpverksamheten.

Genom vårt hjälparbete har vi haft förmånen att bidra till olika välgörenhetsorganisationer och samhällsinitiativ, vilket har gjort det möjligt för oss att sprida hopp och stöd till dem som behöver det som mest.


Under de senaste åren har vi haft förmånen att donera betydande summor till en rad organisationer och projekt. År 2021 kunde vi, tack vare våra generösa givare och kunder samt engagerade medarbetare, donera 1,6 miljoner SEK till viktiga ändamål. Året därpå fortsatte vi att utöka vårt bidrag och kunde skänka hela 2,5 miljoner SEK. Och 2023 var inget undantag, då vi stolt kunde överlämna 3,6 miljoner SEK till olika välgörenhetsprojekt.


Våra donationer har gått till en mängd olika organisationer och initiativ över hela världen. Några av dem inkluderar:


  • Världens Barn: Stödjer barns rättigheter och välmående över hela världen.
  • Matpaket Kosovo, via Moder Teresa: Hjälper till att tillhandahålla mat och nödvändigheter till behövande i Kosovo.
  • Skolprojekt i Kosovo, Flickors Utbildning: Främjar flickors utbildning och jämställdhet i Kosovo.
  • Hope Café i Grekland: Erbjuder stöd och resurser till flyktingar och utsatta grupper i Grekland.
  • Benignitas, Systerbutik i Rumänien:Genom era donationer kan de fortsätta att stödja och förbättra det lokala samhället genom att vidarebefordra resurserna till dem som behöver det mest.
  • Talita: Arbetar för att bekämpa människohandel och stödja offer för sexuell exploatering.
  • GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime): Kampar mot hedersrelaterat våld och förtryck.
  • Familjefridsjouren Höganäs: Erbjuder stöd till familjer i behov av hjälp och skydd.
  • Musikhjälpen: Bidrar till att samla in pengar till olika välgörenhetsprojekt genom musik och engagemang.
  • Nyckel till fritid, ett samarbete mellan Loppan och Höganäs Församling: Stöder lokala initiativ för att hjälpa dem som befinner sig i svåra situationer.


Utöver dessa organisationer har vi också samarbetat med andra grupper och föreningar, såsom Team Sweden Volunteers och Brunnby FF, för att ytterligare stärka vårt engagemang för att göra världen till en bättre plats.


Vi är oerhört tacksamma för möjligheten att kunna bidra till sådana viktiga ändamål, och vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete för att sprida kärlek och solidaritet i världen.